O Kafadan Ben de İstiyorum

"Cafer bin Ebi Talib nerede şehit olmuştur" sorusuna "Savaşta" diye cevap veren kafadan ben de istiyorum :)

Öğrencilerimi klasik bir sınava tabi tutmaktan korkar oldum. Zira aldığım cevaplara güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum. Bu çocukların kafası nasıl çalışıyor çok merak ediyorum. Olayı daha iyi anlatmak için bir kaç örnek daha vereyim:

-610 yılında hangi olay gerçekleşti?
-Kur'an yere düştü. (indi dese yine razıyım da düştü ne arkadaş?)

- Müslümanlara yapılan alay işkence ve ambargo döneminin adı nedir?
- Bozkurt (Boykot demek istiyor)

- Zorlu sefer diye de bilinen seferin adı nedir?
- Haçlı Seferi  (Çocuğun tek bildiği sefer buysa demek ki..)

- Müslümanlar Mekke'de kimin evinde toplanıyorlardı?
- Ekrem'in evinde (Erkam olmasın o)

Bu kafalar güzel kafalar.. Boş kağıt vermekten iyidir en azından.. Bilmiyor ama gayretli dedikleri bu olsa gerek.. 
Sizce ben bu cevaplara puan vereyim mi vermeyeyim mi ?




Yorumlar

  1. Bundan yıllar evvel(10-15), bazı kesimlerin-kimselerin milli manevi çabalarını görünce Memleket emin ellerde deyip iç dünyamla alâkadar oldum, sosyal hayattan kendimi sildim(küçük cihaddan büyüğe(nefs) geçmem kibrimdenmiş)...
    Taki kafamı kaldırıp yeni nesli görünceye dek. Meğer iblise aldanmış, gafillere de güvenmişim. Bir serseri olsam da üzerime düşeni yapmamışım.

    Şayet yarın vicdan azabıyla kıvranmak istemiyorsan(ki Sen de Dadaşsın) kendi bahçeni elinden geldiğince adam etmeye çalışmalısın. İster not vererek ister vermeyerek.

    YanıtlaSil
  2. Bundan yıllar evvel (10-15) memlekette bana ihtiyaç olmadığını düşünür başka memleketler için hizmet etme derdine girerdim. Sonra değil memleketimde yanı başımdaki evde bile bana ihtiyaç olduğunu fark ettim. O zaman cihat etmek için çok da uzağa gitmeye gerek olmadığını anladım. Herkes evinin önünü temizlese dünya tertemiz olur diyorlar ya bu gerçekten çok büyük bir hakikat. Elbette kendimi temizlemeden başkalarını nasıl temizlerim diye düşündüğüm zamanlar da oldu. Ama yine fark ettim ki tamamen temizlenmek diye bir şey pek mümkün değil. Temizlendiğim kadarıyla temizleme çabasına girdim. Allah bu yoldan ayırmasın. İş çok vakit yok.. Derdi Allah olanın Allah dertlerini satın alırmış. Rabbim, Allah ile dertlenenlerden olmayı daim etsin.
    Sizin durumunuz da benzer bir durummuş. Bunu kibir diye adlandırmayın. Ve hiç bir şey için geç olmadığını bilin. Zira 10 senede çok şey değişti. Bu memlektin bugün size ihtiyacı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.
      De benim bir bahçem yok, o size nasip oldu. Dilerim, dualarımız kabul olur :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar