Bu kaç, 78 Milyon Mu 100 Binler Mi?

 صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَ يَرْجِعُونَ

 "Onlar sağır, dilsiz ve kördür; gerçeğe dönmezler." 

Bu ayet günümüz "batı" toplumlarını anlatan eskimeyen ve hiç eskimeyecek bir ayet.. Görmek istemeyenden daha kör, duymak istemeyenden daha sağır kimse yoktur. Ne yazık ki batı toplumlarının ciddi cerrahi müdahalelere ihtiyaçları var. "Bu kaç" diyip iki parmağını kaldırsan, bir rakam bile sallamaz  "ne diyorsun anlamıyorum" derler. Tenezzül edip kafalarını kaldırmaz, bakmazlar. Senin yaptıkların guinnesse girmeye hak kazansa da takmazlar. Kendi başarıları çöp kadar olsa bir kenara atmazlar. Onlar tırnağı kırılınca feryat figan eden zengin ailenin şımarık kızları gibidir. Biz ise acıların çocuğu..

Onlar dünyayı kurtarırlar pantolunun üzerine giydikleri kırmızı donlarıyla.. Onlar kahramandır biz terörist. Bizim yazdığımız destanı okumazlar. Kendi çizgi romanlarını destanlaştırmakla meşguldür onlar..

Görmediler, gözlerinin içine içine soktuk ama görmediler.. Duymadılar, selalarımız semayı inletti duymadılar. 15 kiloluk mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı'ndan F-16'ların üstüne atlayan torunlarına geçtik anlamadılar.. Anlamlandıramadılar..

Dün 8 milyon İstanbul'da 78 Milyon 81 ilde sokaklardaydı ama "yüzbinler" diye tanımladılar. En azından artık tamamen kör değilller. Çizdirmişler galiba, Miyopluk seviyesine ulaşabilmek için.. Ne diyelim buna da şükür.. 

Allah acil şifalar versin.. Allah kalplerindeki mührü eritsin..

Yorumlar

Popüler Yayınlar