Delilim Yok Kalbimden Başka (Kitap Notları)
Delilim yok kalbimden başka.
Serdar Tuncer abimize olan sempatik duygularım yazılarımı uzun zamandır takip edenlerin malumudur. Etmeyenler için söyleyeyim, "hiç kimse mükemmel değildir, kişiye tartıda ağır gelen tarafına göre muamele edilir" düsturu ile muhabbet beslediğim insanlardan biri de Serdar Tuncer'dir.
Erzurum'da yaşar iken kendilerinin pek çok hasbihalinde ön sıralardan yerimi almış, İstanbul'da muhabbetine hasret kalmış bir insanım.
Konuşması ile karşısındaki insanın gönlüne tesir eden bu abimizin bir kitabı çıktı. Kitabın adı "delilim yok kalbimden başka". Kitap, kısa yazılardan oluşuyor. Bunların en etkileyici olanları ise başlarda bulunuyor. Sona doğru etkili yazılar yerini güzel kurulmuş cümlelere bırakıyor.
Çıkar çıkmaz almak istediğim bu kitaba, bir türlü fırsat bulamadığım için ulaşamamış Erzurum'a eli boş dönmüştüm ki bir de ne göreyim. Benden önce o gelmiş de yollarımı gözlüyormuş. Çabuk bitmesin diye yavaş yavaş okuduğum bu kitabı bugün nihayete erdirdim. Ve bitirir bitirmez de bir kitap notları yazısı kaleme alayım istedim. Buradan sonrasında ben susuyorum Serdar abimiz konuşuyor. Bakalım bizlere neler söylüyor:
"Bizim için istiyor gibi yapıp aslında bizden istiyorlar." diyor ki çok haklı.
"Okurluğuna at pazarlı kahvelerin telvesi, yazarlığına Çengelköylü çayların dumanı, derdine Üsküdarlı sabahların uykusuzluğu şehadet eden kardeşlerim.." gelin gelin!! diyor ve de ekliyor;
"Ey teninin eski beyazlığına İslamcılarla kavgasını gizleyemeyen taze esmerler ve ey on beş kere katlanmış banknotların sahte pudrası ile kadim zenciliğinden arınamamış atamayan beyazlar, el ele tutuşup beri gelin diyeceklerim var!"
"Ariflerden birine nasılsın diye sorulunca" diyor "daha belli değil" dermiş, "sıratı geçince belli olacak" diye de eklermiş. Ama ve lakin gençler bunu nereden bilsinlermiş.
"Gençlik iyi bir şey ama gençlerin elinde heba olmasa" diyen Wilde abimize
"Şeytan mı daha tehlikeli nefis mi? diye sormuş da sorusuna "Şeytan'ı da yoldan çıkaran nefsi idi" diye cevap bulmuş. Doğru söz alkışlanır.
Ve yazımızı, abimizin asrın hastalığı ile ilgili tespitine yer vererek bitiriyorum.
"Deliler ve veliler hariç herkes, kendini bir başkasının gözünden seyretmeyi sever. Veliler yaradan nazarında nasıl olduğunun derdi ile başkalarını hiç etmiş, Deliler başkalarının ne düşündüğünü düşünemeyecek kadar kendinden geçmiştir. Ne veli olabildik ne de deli.."
Yorumlar
Yorum Gönder