Kirlenmek Güzel Midir?


Dünya, manaca aşağıların aşağısı en aşağı demektir.
Allah cc. Kur'an'da, "biz insanı en güzel şekilde yarattık sonra onu aşağıların aşağısına attık" buyurmaktadır.
İnsan cennette yaratılmış ve cennete yakışır şekilde yaratılmıştı fakat ardından dünya denilen cennetle cehennem arası imtihan molası mekana gönderildi. Dünya kirliydi, insan da kirlendi. Gittikçe değer kaybeder oldu. Kaybettiği değere kendini kandırırcasına bahaneler buldu. Artık "kirlenmek güzeldir" diyordu.

Peki sahiden "kirlenmek güzel midir?"

Son günlerde televizyon izleyemez olduk. Haberler mide bulandırıcı bir hal almaktan çıkalı çok oldu. Artık midemiz bulanmıyor, direk istifra ediyoruz değil mi?

Bence değil. Dünya hep böyleydi. İnsan dünyaya geldiğinden beri hep böyle mide bulandırıcı işler yapıp durdu. Kendine dünyaya yakışır bir hayat kurdu.

Kız çocuklarına tacizler, tecavüzler, erkek iken kadın olanlar, kadın iken kadınlardan hoşlananlar, kocasını, karısını vuranlar, en sevdiklerine en iğrenc tuzakları kuranlar, hayvanlarla ilişkide bulunanlar, hiç yanlışı yokmuş gibi pişkince kendini savunanlar ve daha daha daha...

Hepsini geçtim bir grup var ki bu grup beni yerden yere vuranlar grubu: "böylelerine alkış tutanlar"

Dünya bugün böyle olmadı, o hep böyleydi. Ama insan sonradan böyle oldu. Olduğu duruma da kılıflar buldu. Midemin bulantısı sadece bu yüzden. Açık olun, "biz iğrenç mahluklarız" deyin. "Hayvanlar bizden daha medenidir" diye itiraf edin. Kirlendik ve bu lekeleri çıkaracak bir deterjan henüz icat edilmedi, kabul edin.

Ey İnsan, kendi pisliğinde ne yaparsın bilmem ama çamurunu hala temiz bir şeyler kaldı ise onların üzerine de sıçratma. Git artık, ne cehenneme gideceksen, git artık!!!

Yorumlar

Popüler Yayınlar