Hiç Bir Otobüs Sizin Doğum Gününüzü Kutladı mı?

Bugün yine güne manyak başladım.
Bu sabah her zamanki gibi güneş yine doğudan doğmuş, telefonum 7.10'da "artık uyan anonsu"nu vermişti. Sabah haberleri eşliğinde yaptığım kahvaltımın ardından kendimi vurdum yollara. 

Hayatımın son 6 senesinin neredeyse her gününde bir otobüs yolculuğu söz konusudur. Bazen uzun bazen kısa, kimi zaman oturarak çoğu zaman ayakta.. Hatta kucakta.. Hayal edemeyeceğiniz kadar çok pozisyonda yolculuk yaptığımdan profesyonel bir otobüs yolcusu sayılırım. Kim nerede inecek, otobüsün hangi mekanı daha korunaklı vs.. iyi bilirim. Hele şu otobüs diyalogları yok mu en çok da onlara bayılırım. Erzurum'da daha eğlenceli diyaloglar mevzu bahisti. Bu şehrin otobüsleri çok sıkıcı malesef. Yüzlerde yorgun ve soğuk ifadeler.. Ayakta giden teyze ve dedeler..

Neyse işte bugün yine otobüse bindim İstanbulkartı'mı makinaya gösterdim. Makina herkesin içinde üstelik sesli olarak "doğum gününüz kutlu olsun" demez mi? Tabi ben "yetersiz bakiye" ye alışık olduğumdan yine öyle bir şey söylüyor zannettim. "Daha yeni doldurmuştum ne ara bitti" ifadesi ile şoföre bakarken şoför bana "gülümsüyordu".. Hani şu dizilerde replik sonradan dank eder ya insanın zihninde.. "Doğum günü mü dedi o?" dedim içimden.. Ve istemsiz gülümsedim. Zira hem böyle bir şeyi beklemiyordum hem de bugün benim doğum günüm değildi :)) 

Malum doğuda çocukların doğum günleri pek önemsenmez. Biz de ne zaman köye gidilirse o zaman nufus kağıdı çıkartılırmış. İşte bu nedenle doğum günüm ocak ayı olmasına rağmen bir mart olarak geçer kimlikte.. 
Velhasılı kelam, otobüsler hayatımın o kadar büyük bir kısmını kaplıyor ki sonunda onlarla kanka olduk da doğum günümü bile kutlar oldular. Bakalım hayatımda daha nasıl manyak durumlarla karşılaşacağım. Merakla beklemedeyim..

Bu olayı gelecekte yazacağım "otobüs" isimli roman ya da "otobüs" isimli filmimde kullanacağım bir anekdot olarak kaydedeyim istedim :))

Yorumlar

  1. Iyiki doğmuşsunuz:))))🎂👏Annenize de selam ve tesekkürler iyiki sizi doğurmuş:)))

    YanıtlaSil
  2. Bende 7 senedir sürekli otobüse biniyorum ama hiç böyle bir şeye rastlamadım. Yeni bir uygulama demek ki :) Hoş bir yazı olmuş bu arada doğum gününüz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnşallah siz de rastlarsınız :) Komik ve eğlenceli bir durum :)

      Sil
  3. Neşeli şehir farkından olabilir. semavi istanbul da yaşıyor galiba😝Kayseri ye yakında gelir:)))Gelmezse biz sana havai fişek patlatırız üzülme:))))

    YanıtlaSil
  4. ayyy ne güldüm :))) güzel bir uygulamaymış... benim nüfus cüzdanınıda dedem çıkartıp göndermiş 9 ay büyük yazılıyım bir senenin başında yaşıma giriyorum bir sonunda sinir bir durum ama en azından seneyi tutturmuşlar diye kendimi teselli ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük yazılmış olması ilerleyen senelerde pek hoş olmayabiliyor. Ama 3 ay da olsa küçük yazılmış olmak hoş bir durum sanırım :-)

      Sil
    2. Çok komik olmuş :)

      Sil
  5. Çok güldüm
    Ama öyle bir şey ilk defa duydum .( B.A)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsenin haberi yok sanırım. Bana özel bir uygulama mıydı acaba :)))

      Sil
  6. Bizim jenerasyondan doğum günü başka gün kaydedilen varmıymış bea! ben o kadar yaşlımıyım? öleyim ben en iyisi. Nereden atsam kendimi ımmm :D
    Bununla ilgili bir haber dinlemiştim. Doğum günümü kutlasa ne bea! sen o gün parasız seyahat ediyor musun onu söyle hacıı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında pek yok fakat ben doğduğum zamanlar kütüğümüz (nufus kayıtlarımız yani) annemle babamın doğduğu ilçede imiş. Ne zaman oraya gidersek nufus cüzdanı da o zaman çıkartılırmış. Yalnız benim değil benden 6 yıl sonra dünyaya gelen kardeşimin dahi doğum günü farklı tarihte yazılmış.. Kışın dünyaya gelsek de köye yazın gidiyoruz yapacak bir şey yok :))
      Parasız değildi malesef..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar