İslamofobi Ne Ola ki?


-İslamafobi ne, dedi çocuk.

-İnsanoğlunun yaklaşan sonundan duyduğu endişenin perdelenmesi ve yadsınması için uydurduğu en yeni savunma mekanizmasının adı..

-Biraz daha ayrıntıya girebilir misiniz?

- Bak şimdi, düşün ki çaresiz bir derde düşmüşsün. Tabiblerde derman yok yarana.. Ama biri gelip diyor ki şu ilacı içersen iyileşeceksin. Hiç bir şeyin kalmayacak. İlaca bakıyorsun, ölsen daha iyi. Zaten doğduğundan beri ilaç içmekten nefret ediyorsun. Acı veriyor sana, gitmiyor hoşuna.. Kendini ölüme terk ediyorsun. Ailen, arkadaşların endişeli.. İnat etme diyorlar, iç şu ilacı.. İçmemek için bir bahane bulmalısın. Hem kendini hem onları kandırmalısın. Gerekirse ilacı sana satanı bile bu yalana inandırmalısın. Nihayet dünyanın en büyük yalanını buluyorsun. 

"Bu ilaç çok korkutucu, zarar verici, yıkıcı, bu ilacı içenler şifa filan bulamamış, daha da beter olmuşlar, ölürüm de içmem onu.."

Böyle bir yalana inanacaklarını düşünmüyorsun herhalde. Somut örnekler sunmalısın. Onları inandırmalısın. Ne yapacağını buldun nihayet!!!

İmaj zedeleme projesine hoş geldiniz.
 
Önce ilacı saf ve temiz bir kaç insana içireceksin. Aşk şarabından içip kendilerinden geçtiklerinde onlara yapmamaları gereken şeyleri yaptıracaksın. Yanlışı doğru ile karıştırıp ilaçla beraber yutturacaksın.

Ardından bu ilaç piyasaya çıkınca zarar edecek adamları bulacak, onlara da sanki o ilacı içmiş gibi yaptırıp, ellerinden geleni ardlarına koymamalarını söyleyeceksin.

Yeter mi yetmez tabi. Mümkün oldukça çamur atacaksın izi kalacak. Bu konuda videolar hazırlayabilirsin, filmler yapabilirsin, kitaplar yazabilirsin, şarkılar besteleyebilirsin. 

Neden mi bu kadar çok uğraşasın?
Çünkü asla ve asla o ilacı içmemelisin. "İçindeki ses" öyle diyor. O ses ki, daha sen doğmadan seni düşman bellemiş. O ses ki seni bu ölümcül hastalığa düşürmek için ne kadar zararlı şey varsa süslemiş püslemiş.. O sese engel olamıyorsun. Olmak da istemiyorsun doğrusu..

Yoruldun ama değdi. Artık ne sen, ne diğer hastalar bu ilaca güvenmiyor. İlacı içen bile endişeli. Hem ilacı içiyor hem de "acaba?" diyor.  Başardın. İslamofobi diye bir yalana herkesi inandırdın..

-Yani İslamofobi, insanlığın intiharı mı?

Aynen öyle, insanlığın kendi kendine doğrulttuğu bir silah bu. Hiç düşündün mü, dünya da yüzlerce din varken, bütün din mensupları kardeş kardeş oynarken, "İslam" isimli çocuk oyun dışı kalıyor neden? Hiç düşündün mü, "torunuz topunuz bir, ben tek ulen" diye meydan okuyor, istemeden.. Neden? Hiç düşündün mü?

Bunun iki açıklaması olabilir. 
Ya bu çocuk, çoook kötü bir çocuk gerçekten.. Ya da "acıların çocuğu" ama ne gelir elden.. Hangi filmde ezilen dışlanan hor görülen "kötüler" olmuştur ki zaten. Hangi roman "kötülerin acıklı hikayesini" yazmıştır var mı bilen? İyi isen yalnızsındır. İyi isen filmin sonuna kadar başına gelmedik haksızlık kalmaz. İyi isen hep yanlış anlaşılırsın ya da yanlış anlatılır..

Elbet acıklı başlayan filmler mutlu biterler, bilmelisin.
Onca şeye rağmen -bir cesaret- o ilacı içecek birileri olacak elbet, görmelisin.
İyileşenler, hakikati haykıracak.. "İnanmayın söylenen yalanlara" diye bağıracak, durmadan yılmadan anlatacak, duymalısın..
Allah Nurunu Elbet Tamamlayacak!!! O zamana şahit olmalısın çocuk, şahit olmalısın..

Yorumlar

Popüler Yayınlar