Akraba Evliliği Zararlı Mı Yararlı Mı?

Akraba Evliliği..



Sizce Zararlı mı Yararlı mı?
Bence çok da zararlı değil. Hele de şu devirde, insanları tanımak bu kadar zorken tanıdıklarınız arasında doğru düzgün eş adayları varsa evlenin derim ben :)) 

Benim annemle babam teyze çocukları mesela..
Annemin ve babamın dayısı babamın halası ile evli..
Annemin ve babamın iki dayısının çocukları birbirleri ile evli. (Kız tarafı, aynı zamanda babamın halasının kızı da sayılıyor)
Babamın halası, babamın dayısının oğlunu sevmiş ama babamın dayısının malum oğlu babamın amcasının kızı ile evlenmiş. (Yani halasını sevip yeğenini almış)
Babamın kardeşi ile annemin kardeşi arasında bir aşk filizlenmiş ama kemale ermemiş.
Teyzemin kızı ile teyzemin oğlu arasında da aynı mevzu bahis oldu ama sonuç hüsran.
Sülale geniş, ellinin üzerinde anne tarafında otuzun üzerinde de baba tarafında kuzenim var. Bir de ikisinin de ortak tarafları var ki burada da azımsanmayacak kadar uzak kuzenim var. Akraba evliliği potansiyeli yüksek bir genç nesil de geriden gelmekle meşgul. Her geçen gün nufusumuzda gözle görünür bir artış söz konusu. Aramızda kopmaz bağlar var. Türkiye'nin her şehrinde bir akrabanın olması garip bir güven duygusu oluşturuyor. Yazları bol şenlikli geçiyor. Her sene bir düğün ya da sünnet organizasyonu tanışıp kaynaşmamız için vesile oluyor. Anlayacağınız akraba evlilikleri bizden soruluyor.. Üstelik ailede bir özür durumu da yok çok şükür. Bu nedenle akraba evliliğinin zararlarına çok inanmıyorum. Zannımca faydası zararından çok. Yine de kim kimin neyi, diye kafa yormak istemiyorsanız abartmayın derim. Dozunu az tutarsanız sıkıntı olmayacak bir konu. Benden size izin seviyorsanız akraba diye vazgeçmeyin"evlenin çoğalın" :)))

Yorumlar

Popüler Yayınlar