Saad Lamjarrad- M3allem- Enty- Mal Hbibi Malou


Saad Lamjarrad..  Arap dünyasının en yeni idolü. 
Said = mutlu, mücerred = soyutlanmış.. 

Her şeyden soyutlanıp yalnız mutluluğa odaklanmış bir isme sahip bu insan kişisi son zamanlarda şarkılarıyla Arap dünyasını kasıp kavuruyor.. Şu sıralar Arapların bir nevi Gangnam Style'lı olabilecek bir çok şarkıyı seslendirip ününe ün katmakla meşgul olan Saad, çocukluğundan beri müzikle ilgileniyor. Saad'in babası ve annesi de ünlü isimler. Saad kendini büyük kitlelere ilk olarak Arap dünyasının "O Ses"ine katılarak duyurmuş. Aslen Fas'lı olan Saad son şarkısı "Muallim"le müzik hayatında zirve yapmış durumda. Ansiklopedik bu bilgilerden sonra gelelim fikr-i cemillerime..

Moroco yani Fas'a hayranlığım çok eskilere dayanır. Youtube'da dolaşırken Fas'ta çekilen bir klip gözüme ilişti. Üstelik şarkının adı "Muallim".. Hem Fas hem Öğretmen kelimeleri algıda seçicilik oluşturunca doğal olarak şarkıya odaklandım. Bu odaklanmada izlenme sayısının 250.000.000'a yakın olması da etkili oldu tabi. Şarkı bağımlılık yapan bir şarkı. Oyuncuların kendilerine has dansları ve renkli kıyafetleri ile klip de bir o kadar bağımlılık yapıyor elbette.. Önce şarkıya hayran kalıyorsunuz sonra şarkıcıya.. "Bu adamın başka şarkıları da var mı?" demeden edemiyorsunuz. Biraz eşeleyince de bir hazineye denk geliyorsunuz. "Enti" yani "Sen" şarkısı ilk olarak karşılıyor sizi. Muallim'den daha bile çok seviyorsunuz. Ardından "Mal Habibi"ye geçiyorsunuz. "Sevdiğime sorun bakalım derdi neymiş" temalı bu şarkıyı da en az bin kere dinliyorsunuz.

Arap müziğini seviyorsanız, bir bakın derim. "Acaba şarkıda ne deniyor" diye merak ederseniz, Türkçe altyazılı hallerini de youtube da bulabilirsiniz.
LİNKLER:
Muallim
Mal Habibi Malu 
Enti (Sen) 

Yorumlar

Popüler Yayınlar