Sevgi Neydi?


Malumunuz aşk meşk işleri ile ilgili bir yazı dizisi başlatacağımı bundan bir evvel ki postumda ilan-ı ayan etmiştim. Sevda ile ilgili çokça soru ve sorun olduğunu bildirmiştim. Her bir yazımda konuyu farklı bir yönden ele almaya çalışacağım demiştim. Dilerseniz önce derdimizin ne olduğunu inceleyelim sonra nedenine nasılına geçeriz.

Sevgi neydi?

Dopamin, oksitosin, adrenalin ve vasopressin gibi hormonların salımına sebep olan beyin ve kalbin aynı anda birbirini etkileyerek koordine çalışması sonucu oluşan, mide ve bağırsakların da bu yoğun trafikten spazm yaşayarak payına düşeni aldığı biyolojik bir durummuş sevgi. Eric Fromm'a göre, sanat, Freud'a göre, cinsellik. (gerçi ona göre her şey cinsellik) Mevlana'da Şems, Mecnun'da Leyla, Kerem'de Aslı, belki de bir yok oluş faslı.. Herkes farklı isimle çağırır onu. Kimi aşk der, kimi sevda, kimine göre ana, kimine göre yara. Karadır sevda, kara.

Sevda adına yazılır tüm şiirler. Şarkılar onadır, onadır filmler. Yeri gelir bir bebeğin dudağında gülüm gülüm gülümser, yeri gelir bir gözün bebeğinden damla olur düşer. Törede ayıptır, dinde günah. Kilit vursalar diline, onu dokursun kilime. Onsuz da olmaz onla da olmaz. Mutlu sonu yoktur sevdanın. 

Türlü türlü formülü vardır onun. Herkes aşkı başka çeşit yapar, çoğu zaman olmasa da bazen kıvamı iyi tutar. "Hıımm ne güzel olmuş, tarifini versene, ne koydun bunun içine?" Bilen söylemez. Söyleyen bilmez. Sırdır erişilmez. Aradığınız numaraya, genelde ulaşılmaz.

Aşk işte, ismi kadar cismi var. Abidin'de resmi var. Seslensen ses mi var? Yok arkadaş, her taraf kapı duvar.


Yorumlar

  1. Abidin de nasıl bir resim var bilmiyorum ama an itibari ile yüzümde kocaman bir tebessüm var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bir insanın tebessümüne sebep olana :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar