O Ses Kur'an


Selam.
Herkese hayırlı ramazanlar..
Benim adıma Ramazan, serin, huzurlu, sakin ve uzun geçiyor. Siz de durumlar nasıl?

Uzun yaz günlerinde iftarı beklerken ne yapsam da zamanımı hayırlı geçirsem diye düşünmeyeniniz yoktur herhalde. Kulağa, dile, göze, söze helalden gayrısını almamak adına çabalarımız olsa gerek. İşte tam da bu minvalde eminim, Kur'an okuyor, namaz kılıyor, tesbihat ile meşgul oluyorsunuz. Kalan zamanlarda da ekseriyetle uyuyorsunuz. Yapacak hiç bir şey kalmadığında ise televizyon kumandasını ya da bilgisayarın faresini elinize alıyorsunuz. Sırada izleme eylemi var ama ne izlesem diye düşünüyorsunuz. Trt'de sizi "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" karşılıyor. Birbirinden güzel insanlar birbirinden tatlı sesleri ile birbirinden muhteşem ayetleri okuyor içinizi ferahlatıyorlar. Erzurumlu Bekçi Bekir amca yaptığı espriler, hal ve hareketler ile ortama neşe katıyor, ciddiyeti hafif hafif yumuşatıyor. Jüri üyeleri kıt notları, ayrıntılı yorumları ve bazen kırıcı bazen de yapıcı tavırları ile yarışmacıları değerlendiriyor. 

Program aldığı bir çok eleştiriye rağmen benim hoşuma gidiyor. Ramazan'da evime malayani yerine Kur'an sözü ve özü giriyor. Tertemiz çocuklar ekran karşısındakileri hayırlı işlere özendiriyor, örneklik teşkil ediyor.

Elbette Kur'an hayat kitabıdır. Elbette onu güzel okumaktan çok anlayıp yaşamak önemlidir. Ama hem anlayıp hem yaşayıp hem de ruha şifa verecek şekilde güzel okusak ne kaybederiz. İlla birini seçerken ötekinden vazgeçmemiz mi gerekiyor? 

Mevzu bahis "din" ile alakalı konular olunca tepkiler de çok sert oluyor. Ama olmamalı. Allah için atılan adımların önü böyle kesilmemeli. Söz konusu programın ses yarışmaları ile mukayese edilmesini doğru bulmuyorum. Bu denli, vakarlı, aklı başında bir program yaptığı için Trt'yi tebrik ediyorum.

Daha güzel ve faydalı programlara imza atmasını can-ı gönülden arzu ediyorum.
Selametle..


Yorumlar

Popüler Yayınlar