Cennetini Kaybetmiş Adem Gibiyim

Yarıyıl tatili hızlı başladı hızlı bitti. Memlekete gidemedim çünkü memleket buraya geldi. Hayatını Marmara bölgesinde idame ettiren kuzenlerimin söz, nişan, düğün gibi bilumum etkinliğini hakkı ile savdıktan sonra pılımı pırtımı toplayıp Antalya'ya uçtum.

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre Antalya'ya gitme amacımız resmi kayıtlara "Suriyeli çocukları eğitim sistemimize entegre etme" olarak geçse de gerçek hiç de öyle değildi. Ayrıca Suriyeli çocukların entegresini Antalya'da konuşuyor olmamız dahi yeterince ironikti.

Olayı finanse eden Avrupa Birliği olunca hiç bir masraftan kaçınmadık doğrusu. Türk Hava Yolları ile uçup beş yıldızlı otellerde kaldığımız doğrudur. Bol bol yemiş içmiş hatta bazen kendimizden geçmiş de olabiliriz. Deniz, havuz, kum ve daha fazlası.. Sanki sahte cennet.

Yeri geldi "vay be zenginlere bak sen, bizimki de hayat mı be" dedik, yeri geldi görgüsüzlüğün dibine vurduk. Eee Suriyelilere ne mi oldu? Muhtemelen onlar hala aynı yerde, aynı elbiseyi giyip aynı yemeği yiyorlar, belki de yiyemiyorlar, kim bilir!!!

Şimdi bırakalım bu tatsız! mevzuları da otelin lobisine geçelim. Lobi deyip geçmeyin. Esra Erol'un yayından kaldırılan programında böyle lobi yoktu inanın. Hem çaylar da Avrupa birliğinden gelince "eee bir çay içelim" ler hava da uçtu elbette.

Aşırı evlilik muhabbeti sebebi ile kalpten gidecektim ki çok şükür eğitimimiz bitti ve cennetimizden kovulduk. Yeniden dünyaya hoş bulduk..

Aldığımız eğitim bize bir kez daha gösterdi ki:

Türkiye'deki en büyük sorun işsizlik değil eşsizlik!! 

Suriyeliler mi? Ha! Evet, onlar da vardı değil mi!!!? Büyük ihtimalle Roma ya da Paris'te yapılacak olan bir sonraki toplantıda bu konu hakkında da bir kanıya varılacaktır, varılmazsa New York'a gideriz şansımızı bir de orada deneriz no'lucak!

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Bir farkındalık edinmem gerekiyorsa burnumun dibine bakmamın yeterli olduğunu..

      Sil
  2. Buna sevindim.
    En azından kıtalar gezmenize gerek kalmaz.

    YanıtlaSil
  3. Aynen öyle. Umarım bunu bize kıtalar gezdirecek olanlar da öğrenir de bu tarz uygulamalar daha faydalı zeminlere ve zamanlara çekilir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar