Evlilik Ehliyeti İstiyorum


Son zamanlarda karılarını döven, evlatlarını öldüren, aile içi yasak ilişkiler yaşayan onca "insan!!!"ın haberini aldık ki artık midemiz iflas etti. Kulaklarımız duyduklarına, gözlerimiz gördüklerine inanamıyor. Her yerde "bize ne oldu?" sorusunun cevabını arıyorum.

Evlilik ehliyeti istiyorum. Otomobil kullanmak için dahi eğitim alıyor, sınava giriyoruz da her önüne geleni sorgusuz sualsiz nasıl evlendiriyoruz?!! Pasta yapmanın dahi kursunu veriyor, çocuk nasıl yapılır dizi dizi öğretiyoruz da anne baba olmayı neden öğretemiyoruz?!! Trigonomi, İntegral, Orta çağda Avrupa, İlk çağda insanoğlunu on iki sene boyunca anlatıyor da bu çağda insan olmayı neden es geçiyoruz? Allah aşkına, "hocam, bunlar günlük hayatta bizim ne işimize yarayacak" diye soran çocuğa bir kulak verin.

İnsanoğlu uzaya gidiyormuş, robot üretiyormuş, millet olarak biz geri kalmışız mış mış mış.. Merak etmeyin yetişiriz. Bu iş böyle giderse yakında belki başımız göğe erer ama yüzümüzü de kuma gömeriz.

Bu yüzyıla bir ad verilecekse, Utanç Yüzyılı diyelim. İnsanlığın insanlığını kaybettiği bir yüzyıl bu yüzyıl. İğreniyorum, kendi elleri ile çocuklarını diri diri toprağa gömen babalardan. İğreniyorum, para denen put için namusu ayaklar altına seren analardan. İğreniyorum, insan maskesi altındaki canavarlardan.

Ne olur Evlilik Okulu açın, en azından kursu olsun. Diplomadan vazgeçtim, sertifikası, katılım belgesi de yeterli. Ne olur anne baba olmak şarta bağlansın. Uygulamalı ahlak eğitimi, psikolojik hazır bulunuşluk, öfke kontrolü gibi dersler yaygın eğitim kapsamına alınsın.

İstemiyoruz aya çıkmayı, dünya aleminde utanmadan, başımız dik, alnımız ak yürüyebilelim kafi.


Yorumlar

  1. Bu vaziyetler varken bu toplumda, evlilik ehliyetinin de sahtesini sürerler ortaya.Binbir türlü hileyi katarlar isin içine.

    YanıtlaSil
  2. Dünyaya çok iyi davrandık çok iyi isler başardık gibi şimdi de evrene açılıyoruz🙈

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar