İlk Buluşmada Sorulacak 10 Soru


Hayvanlar koklaşa koklaşa, insanlar konuşa konuşa der atalarımız. Karşınızdaki insanı tanımanın en kolay yolu soru sormaktır. Daha önceki yazılarımdan birinde bu konuda sorulacak sorulara örnekler yazacağıma dair söz vermiştim. Bu yazımda sizin için on kilit soru hazırladım. Umarım işinizi görür.

1. Sizin için hayatın anlamı nedir?

Karşı tarafın cevabı maddi şeylerse -olur da arkadaşlığı ilerletirseniz- gelecekte zengin olacağınıza, manevi şeylerse mutlu olacağınıza işarettir.

2. En çok kiminle tanışmak isterdiniz?

Cevabı, bir şair, bir lider ya da bir din adamı ise arkadaşınızın değerlerine bağlı biri, popüler kültürden bir isim ise eğlenceyi seven biri, kaybettiği aile fertlerinden biri ise duygusal biri olduğunu gösterir.

3. Hangi çağda doğmak isterdiniz?

Cevap, İlk çağlara kadar gidiyorsa doğa sever, orta çağlarda kaldı ise tarihle yaşayan, günümüze geldi ise halinden memnun, geleceğe gitti ise hayalperest biri olduğunu gösterir.

4. Eşyalarınızla nasıl bir bağ kurarsınız?

Arkadaş, eşyalarını itina ile kullanan biri ise, nezaket sahibi, kırılsa dahi atmayıp saklayan biri ise sadakatli, yenisini bulunca eskisini unutan biri ise aldatma eğilimi yüksek olabilir.

5. En mutlu olduğunuz an nedir?

Mutlu olunan an en çok değer verilen şeye işaret edebilir. Arkadaşınız örneğin, üniversiteyi kazandığımda derse başarıya, kardeşim doğduğunda derse aile bağlarına, piyango vurduğunda derse maddiyata önem veriyor olabilir.

6. En çok ne zaman üzüldün ya da ağladın?

Bu soru da yukarıdaki soruya benzer sonuçlar verir. Sınavı kaybedince, annemi kaybedince ya da paramı çaldırınca gibi..

7.  Geçmişte düzeltmek istediğiniz bir hatanız var mı?

Zor bir sorudur. Açık gönüllülükle cevap verebiliyorsa hatasından pişman olduğuna, cevap dahi veremiyorsa bu hata sebebiyle büyük bir acı duyduğuna işaret edebilir. "Hiç pişmanlığım yok" diyorsa egodan geçilmiyordur. Yol yakınken bırak kaç derim, ben :)

8. İçinde kendinizi bulduğunuz bir film, kitap ya da şarkı var mı?

Bu sorunun analizi o şarkı, film ya da kitapta gizlidir. Okumadan, izlemeden, dinlemeden bilemezsiniz.

9. Sinirlenince nasıl tepkiler verirsiniz?

"Yakar, yıkar karşısına geçer bakarım" diyorsa korkmak lazım. "Bir yanar bir sönerim" diyorsa üsteki soruların cevabına bakmak lazım. "Hiç sinirlenmem" diyenden kaçmak lazım. "Ortamı terk eder, elimi yüzümü yıkar, sonra olaya tekrar bakarım" diyeni ise kaçırmamak lazım.

10. Söz verince sözünde durur musun?

Kilit sorudur, tek cevabı olmalıdır, o da EVET.




Yorumlar

  1. Gerçekten hangi çağda doğmak isterdiniz gibi bir soru soruyor musun?
    Böyle bir soruya erkekler nasıl bakıyor :D
    Lütfen somut örnekler istiyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Yani benim için "ler" eki fazlasıyla fazla :) Bu konuda çok büyük tecrübelerim olmasa da orijinal sorular sorduğum doğrudur. İyi bakmıyorlar demek ki, Malum sonuç ortada :))

    YanıtlaSil
  3. Hayır seninle alakası yok erkekler biraz hödük olduğu için dedim acaba buna aklı selim cevap veren var mı?
    Bu soru üzerine roman yazılır da nerede öyle erkek :DD

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar