Türkler Robot Yaparsa


Eskiden İsviçreli bilim adamlarının adını medyada sık sık duyardık. Onlar dener, onaylar, "kullanıma uygundur" derlerse biz de alır güvenle kullanırdık. Şimdilerde esamesi anılmayan bu arkadaşların yerini Konyalı Bilim Adamları aldılar ve hemen hemen her ay bir ilginç icat ile haberlere konu oluyorlar. En son Robotik teknolojide geldiğimiz son noktayı gösteren videoları ile sosyal medyada olay oldular. Videoyu izlemeyenler varsa bunu izlesin yazıya öyle devam etsin.

Efendim bizimkiler bir robot yapmış. Bu robotu podyuma çıkartmış. Heyecandan mıdır bilinmez, robotumuz sahneden düşüp yaralanmış. Hastaneye kaldırılan robotu ilk olarak yine kendisi gibi robot olan arkadaşları ziyaret etmiş. Bu da yetmezmiş gibi "robot ziyaretçiler" hasta robotumuz için yanlarında etli ekmek getirmiş. (Fıkra burada bitiyor. Ardından Türk sinemasının güzide sahnelerinden biri ekrana geliyor. ) Nihayet kendine gelen robotumuz "ben kimim, burası neresi?" gibi soruları arkadaşlarına iletiyor. Arkadaşları da "üzülme çok kısa zamanda iyileşecek, şeb-i aruz törenlerine katılacaksın" diye ona moral veriyor. :)) Yemin ediyorum, bu dünyada bizden daha orijinal bir millet bulamayız. Ne diyelim, yüzde yüz milli olduğuna hiç şüphe etmeyeceğimiz yeni robotumuz vatana millete hayırlı olsun. 

Zaten evi süpüren, soğan doğrayan robotlar yıllar evvel yapıldı. Bugün insanlık için en büyük ihtiyaç yüzümüzü güldürecek bizi mutlu edecek robotlar ki onu da en güzel biz yapabilirdik. Ve nitekim yaptık da :))

Yaz bir kenara. Bir gün robotlar dünyayı ele geçirecek olsa dahi insanlığı, bizim "tatlı, komik ve bir o kadar insan" robotlarımız kurtaracaktır.

Selametle :))

Yorumlar

Popüler Yayınlar