Seccadeye Ayakkabı İle Basmak

 Seccadeye ayakkabı ile basılır mı?

Bu memleketin tek oy kapısının "din istismarı" olması hakikati beni derinden yaralıyor. Sağlı sollu vuruyorlar. Birileri dinsizlik vaadederken diğerleri aman dininiz elden gidecek dikkat diyerek korku psikolojisi ile duyar kasıyor.

Her sene sahalara "dinsel bir simge" damga vuruyor. Bir gün meydanlarda ezan başka bir gün kur'an boy gösteriyor. Ardından başörtüsü şimdi de seccade mevzu bahis ediliyor. Gelecek seçimlerde tesbihle teşbih yapılacağı şimdiden öngürülebilir bir olgu.

Sol parti lideri seccade üzerinde poz vermiş. Bu pozun öyle tesadüfi verileceğine ihtimal vermiyorum. Oy alacağı cenaha ince bir mesaj verirken diğerlerine de yanlışlıkla oldu imajı çizilebilecek bir poz bu zira. Adam bir ihtimal gerçekten fark etmeden basmış olsun malum seccadeye, bu bile ayağının altındaki ne değer vermediğini göstermez mi? Fark etmeyecek kadar önemsiz buluyor demek ki. 

Sağ cenaha gelecek olursak. Mevzuyu eleştirir susarsın. Ama bu durumdan oy devşirmen lazım değil mi? O halde mitinglerde seccade çıkarmalısın meydana. Konuyu her fırsatta oraya getirmelisin. Belki sadece sussalardı oy alacakları mahallede bu fotoğraf daha etkili olabilirdi. 

Bir yerde duruyorum ki oradan ne tarafa bakarsam bakayım hayırlı bir şey göremiyorum. Ne olurdu bu konular yerine nasıl hizmet sunacakları ile ilgili mevzularla yarışsalardı. Ne olurdu vatana millete hayırlı işlerde yarışsalardı.

O günlerin geleceği güne özlemle..



Yorumlar

Popüler Yayınlar