Takvimlerden Haberim Yok Geçiyor Yıllar


2014 bitiyormuş 2015 geliyormuş. Hoş gelsin sefa getirsin. 
Sayılarla oldum olası aram hiç iyi olmamıştır. Matematiği sevmem.Yaşımı göstermem. Paraya önem vermem. Yemek yaparken bile aldığı kadar un kullanır göz kararı tuz katarım. Saat kullanmam ezan sesine göre günümü ayarlarım. Biz ki "akşam ezanından önce evde ol" gençliğiyiz bize saat ne hacet.

2014 bitiyormuş 2015 geliyormuş. Hoş gelsin sefa getirsin.
Güneş de Allah'ın Ay'da... Göktekiler, yerdekiler ve ikisi arasındakiler, hepsi... Miladi takvim de onun Hicri de... Hz. İsa da onun peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) de... Biten de O'nun kalan da.. Giden de O'nun gelen de.. Sabaha, kuşluk vaktine, geceye ve asra yemin eden de O. İnsanlar hüsrandadır diyen de...

2014 bitiyormuş 2015 geliyormuş. Hoş gelsin sefa getirsin.
Biliyorum, miladi takvime gıcık olan üst kat komşunuz yine 31 Aralık'ı Mekke'nin Fethi diye kutlayacak. Alt kat komşunuz ise hindi kesmeyecek ama adet yerini bulsun diye fırında tavuk yapacak. Biliyorum, "ben yıl başı kutlamıyorum" diye 40 kere söyleseniz bile 10'dan geri saymadan edemeyeceksiniz. Biliyorum, hiç bir zaman saat 00.00' a dikkat etmeseniz de o akşam tam o saatte saate bakacaksınız. Biliyorum sabah olduğunda "yıl olmuş 2015 hala sokağa çöp atıyorlar" diye iğrenç bir espriye imzanızı atacaksınız. En olmadı "2015 oldu da ne oldu her şey yine aynı" diye hayıflanacaksınız. 

2014 bitiyormuş 2015 geliyormuş. Hoş gelsin sefa getirsin. 
Daha geçenlerde " 2000'e ne kaldı, ne kaldı, bir kaç sayılı zaman, yıl boyunca eğlence bizden gelir her zaman" şarkısını söylemiyor muyduk? Milenyum'da uçan arabalara binmeyecek miydik? Kimse bize Facebook'tan bahsetmemişti. Twetter'ın esamesi okunmuyordu. Ama ne oldu?
2014 bitti 2015 geldi. Hoş geldi sefa getirdi.



Yorumlar

  1. her yılbaşı bir kaos yaşanıyor. hatta her milli ve dini bayramda yaşıyoruz :D

    YanıtlaSil
  2. Özel gün ve gecelerle ilgili ciddi problemlerimiz var. Millet olarak çocukluğumuza inilmési şart :-)

    YanıtlaSil
  3. Aman yıl geçse ne olacak. Yılbaşı kutluyor insan. Ömrü boş geciyor haberi yok. Yılbaşı kutlayacaklarina geçen bir sene içinde ne yaptıklarına baksalar daha makbul olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar