Kill Me Heal Me - Çoklu Kişilik Bozukluğu

Kill Me Heal Me (Öldür Beni İyileştir Beni)

Türkçe'ye çevrilirken "Ya Öldür Ya Güldür" veya " Hayat Memat Meselesi" gibi alternatif isimlerin kullanılabileceğini düşündüğüm 2015 yapımı Kore Dizisi.

Dizi, yedi ayrı kişiliğe sahip bir adamın yaşadığı olayları anlatıyor. Ben bugün dizi hakkında değil de dizinin ana konusu olan "Çoklu Kişilik Bozukluğu" hakkında konuşmak istiyorum. Kendileri çok mühim bir hastalık olan bu menem şey, kişinin kendini bir çok kişi hissetmesi şeklinde tezahür etmekte. Bir nevi "benden çok var sendromu." Esasında eğer Ergen Egosantrizmi yaşamıyorsanız bu cümleyi kurmayanınız yoktur. Siz kurmadıysanız da büyük ihtimal ex aşkınız sizi terk ederken fonda Rober Hatemo'nun bu şarkısı çalıyordur: "senden çok var." 

Hem hangimiz "içindeki çocuğu" inkar edebilir ki? Canımız salıncağa binmek kış günü dondurma yemek isteyince suçu hep ona atmıyor muyuz? Ah şu içimizdeki çocuk.. 
Bir gün çocuk oluyoruz bir başka gün her şeyi kırıp döküyoruz. Bazen aynaya bakıp "bu ben miyim" diye kendi kendimize soruyoruz. Olaylar ve durumlar karşısında bambaşka kişiliklerimiz ortaya çıkıyor. Hatta mistik takılıyorsak çoklu kişiliğimiz "bir ben var bende benden içeride" şeklinde tasavvufi forma bürünüyor. 

Aslında hepimiz çok kişilikliyiz. Buna "bozukluk" denmesi için dozajını yükseltmek yetiyor. Eğer kişiliklerimizi kontrol edemiyorsak onlar bizi kontrol eder bir hal alıyor. Problem de burada başlıyor. 
Bunları bilir kişi olarak yazmıyorum. Yalnızca öyle olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor olmam muhtemel. Ama bildiğim bir şey varsa o da "kişiliksiz" olacağıma çok kişilikli olurum daha iyi. Fazla kişilik göz çıkarmaz. Hem hayat tek kişilikli olmaya müsaade etmeyecek kadar zor. 

Bence herkes yedekte bir kaç kişilik biriktirsin. "Bir öylesin bir böyle, neyin var bana söyle" diyenlere göğsümüzü gere gere bol "bol kişiliğim var, lazımsa verebilirim" diyelim. En azından ben demeliyim.


Yorumlar

  1. bu çoklu kişilik bozukluğu hakkında gerçek bir yaşam öyküsü okumuştum.
    hatta yazarı obrah şova falan çıkmı.
    kendi vücudunda 9 kişilik taşıyordu kadın ve çok geç teşhis olundu. çok ilgi ile okumuştum. merakın varsa tavsiye edeirm

    YanıtlaSil
  2. Okuduğun kitabın adını verirsen seve seve okurum. Psikolojik roman, film ve dizileri seviyorum. Genel olarak psikolojiye ilgim var diyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. veririm tabi. hepsi kitabın ismi. Yazarı kim noble ki o da hastalığın sahibi zaten

      Sil
  3. Neete baktım da adı Hepimiz'miş :) ilk müsait olduğum vakitte okuyacağım inşallah

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar