Kpss Mağduru Öğretmenler


Twitter'da hemen hemen her hafta öğretmen atamaları ile ilgili bir tag tt listesine kesin giriyor.
Bizim öğretmen adayları işbirlikli öğrenme, grup çalışması gibi yapılandırmacı öğrenme yaklaşımının yöntemlerini ne derece iyi kavradıklarını ilgili devlet büyüklerine göstermeyi çok iyi başarıyor. Nasıl olsa seçim senesi ne koparsak kârdır mantığı ile şubatta atama, martta atama, nisanda atama gibi her ay yeni bir istekle ortaya çıkıyorlar. Bazen de zaman ekseninden çıkıp sayısal dileklerini gündeme getiriyorlar. 40.000 atama bunlardan biri mesela.. Biliyorlar ki devlet baba istenen miktara hep daha azı ile cevap veriyor, onlarda sayıyı olması gerekenden biraz daha yüksek tutuyorlar. 

Ben de öğretmen aday adayı olduğumdan gecem gündüzüme Türkçem matematiğime karışmış tarihi bir karakter gibi dağ taş demiyor Türkiye coğrafyasını bucak bucak dolanıyorum. 

Bu psikolojiyi bilen bilir, haberler bile acaba sınavda çıkar mı diye izlenir. Okul yolu her an bir matematik problemi olabilir. Komşunun çocuğu üzerinden gelişim dönemleri öğrenilir. Sokak köpekleri aslında sokağın değil Pavlov'un köpeğidir. Çıldırmaya az kaldı doktorum nerde diye düşünürken sınav günü gelip çatıverir. Bitirilecekler sizi çoktan bitirmiştir.

Sonra, Ağustos ataması olmazsa şubat, mart, nisan.. 
Maksimum dört kere daha aynı şey denenir. Başarısız denemelerin ardından erkekler polis olur, kadınlar kesin evlenir.

Kpss gibi bir sınavı aşmış öğretmen olabilme bahtiyarlığına ulaşmış öğretmenlerinizin kıymetini bilin. Onlar çok muhterem insanlar..

Yorumlar

  1. Allah kpss ye muhtaç etmesin. bir daha hiç işime yaramayacak saçma sapan şeyleri çalışmak zorunda bırakmasın :/ bu sınavınen çok nesi kötü biliyor musun? aslında hiç bir öğreti becerisi olmayan ama ezberi kuvvetli bir kısım gürühunda yüksek puanlar alıp öğretmen olup çocuklarımıza hiç bir şey öğretemeyecek olmaları

    YanıtlaSil
  2. Amin amin :) Allah muhtaç ettiklerini de tez zamanda kurtarsın inşallah :)
    Ezber mevzusunda çok haklısın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar