Liyakat

Bugünlerde işin ehline verilmemesinden muzdaribim. Amatör bir hayat yaşıyoruz. Kimse profesyonel değil. Eh işteler, idare ederler sarmış dört bir tarafı. Üstelik mükemmele ramak kalmış bir level daha atlasa final yapacak hayatlara çok da yakınız artık. Görüyoruz duyuyoruz ama dokunamıyoruz. Keşkelerin yerini nedenler alıyor. Neden Biz değil onlar? Neden bizde yok onlarda var? Bize düşen game over. 

Liyakat önemli arkadaş. Çocuk ygs'ye giriyor puanım nereyi tutarsa orayı okurum diyor. Adama soruyorsun ne iş yapıyorsun diye, ne iş olsa yaparım diyor. İşte bizi tam da bu kafalar bitiriyor. 

Torpil müessesesi bu milletin en kadim, yıkılmaz müessesesi. Hatta beşik uleması diye özel bir çeşidi bile var. Hak etmediği halde hak etmediği yerde olan insanlara yapılan haksız eylemin adı. En çok da bazı dini kurum ve kuruluşlarda kullanılân şey. Hoca böyle yaparsa cemaat ne yapmaz. 

Yine de yapma cemaat acından öl ama hak etmediğin yerde hak etmediğin şekilde olma. Daha işe başlamadan tatil günlerini hesaplama. Az emekle çok para kazanılan işlere talip olma. Zoru sev zoru başar. Ne buyuruyor Yaradan:
Bir işten yorulursan başka işe koyul.

Müslüman tatil yapmaz.
Müslüman atıl olmaz. 
Müslüman haram yemez.
Müslüman çalışkandır.
Müslüman ehil olduğu işi yapar. Müslüman işi ehline verir.
Unutma.

Tercihlerin Müslümanca olsun.
Artık bu millette kurtulsun.

Yorumlar

  1. ne güzel yazmışsın.
    Müslümanca yaşayabilsek o kadar çok sorun çözülecek ki...
    Rabbim bize bunu nasip etsin

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğine sevindim.
    Aynen söylediğin gibi Müslümanca Yaşamak..
    Bizim dinden anladığımız namaz, oruç, zekat, hac.
    Onun da ikisini kişi başına düşen milli gelirimiz gelişmiş ülkeler seviyesinin çoook altında olduğu için, birini ise yazlar sıcak ve kurak geçtiği için kafadan eliyoruz. Geriye bir tek, dinin direği kalıyor ki biz direksiz de din olur kafasını yaşıyoruz.
    Sair ibadetlerle ise aramızda uçurumlar söz konusu..
    Bu kadar ilkesizlik içinde dinin temel ilkelerini es geçmişiz çok mu?!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar