Bu Memlekette Öğretmen Olmak


An itibari ile Kpss çalışmalarımı durdurdum. Azıcık gayretim, birazcık hevesim vardı onu da bitirdiler. Ümitlerimi tükettiler. 

Arkadaş, ekmek aslanın ağzında olsa alması daha kolay olurdu. Şimdii ekmeği gösterip gösterip çekiyorlar, verip verip geri alıyorlar. Neredeyse emeklilik yaşı gelmiş insanlar hala iş arıyor. İş bulsa bile yine de Maslow'un güvenlik ihtiyacı basamağını atlayamıyorlar. Her an işlerinden olma tehlikesi ile yaşamaya devam ediyorlar.

Bunu neden anlatıyorum? 
Öğretmenler için oluşturulan yeni atama yönetmeliğine acayip gıcık oldum da ondan. Şekil A'da olduğu gibi 5 yıl İlahiyat fakültesinde okumuş 3-4 yıl Kur'an Kursu eğitimi almış yetmemiş Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünde çift anadal yapmış, yaş 35 yolun yarısına ramak kalmış ama hala bunlar yetmez önce bir kpss'ye gir sonra aday öğretmen ol orada da 3 sözlü bilmem kaç yazılı sınav yapalım onları da geç ki sana öğretmen oldun diyebilelim diyenler var. Demeyin kardeşim bana öğretmen demeyin. 

Sağlık meslek lisesini bitirene hemşire diyin, polis yüksek okulunu bitirene polis diyin ama 2 üniversite bitiren formasyon alan kpss'den 85 alıp da hala kimseye yaranamayan adama öğretmen demeyin. 

Yok arkadaş, ben evimin hanımı çocuklarımın anası olayım en iyisi. Sınanmaktan yoruldum. Ruyalarımı optik okuyucular süslüyor. Sürekli boşluk dolduruyor, çoktan seçiyorum. 

Bilseydim 2.500 lirayı dershaneye yatıracağıma milletvekili aday adaylığına yatırırdım. Orada ilkokul mezunu olmak yetiyor, orada aday vekillik diye bir şey de yok. Orada 4 yılın sonunda 7.000 lira maaşla emeklilik var. Orada ara sıra el kaldır indir yapıyorsun diğer zamanlar full yatıyorsun.  Geç oldu ama fark ettim ben yanlış yere yatırım yaptım. 

Bu memlekette öğretmen olunmaz.

Yorumlar

  1. 85 ile atanamadın mı :/ Rabbim yardımcın olsun

    YanıtlaSil
  2. Yok ben değil ama 85'le atanamayan çok tanıdığım vaR :) Allah herkesin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benden kendinden 3. tekil olarak bahsettin sandım :)

      Sil
  3. Metnin bir kısmı benle ilgili diğer bir kısmı ise benim gibi olanlarla :-) ortaya karışık yaptım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar