Zenginlik Başa Bela

Şu Hayatta çok başarılı olmayacaksın arkadaş..
Ya da başarılı olacaksın ama anlatmayacaksın. 
Nedendir bilinmez, zengin adam parasından bahsederken, çalışkan adam akademik kariyerinden söz ederken Egosunu tatmin etmekle suçlanır hep. Aslında bu adamlar zaten belli bir doyuma ulaşmış insanlardır. İlave bir tatmin ihtiyacı da duymazlar. Fakat onlar gibi olmayan ya da olamayan insanlar, onların başarı hikayelerini dinlerken akıllarından şu ifadeleri geçirirler: 
Ba ba ba havalara nasıl da geriniyor..
Anladık anladık sen bir numarasın..
Bu adamın da işi gücü hava atmak..

Esasında o adamın işi gücü hava atmak filan değildir. Olanı olduğu gibi anlatır yalnızca. Ama olan, zaten özünde havalı olduğu için karşı tarafta böyle bir algı oluşur. 

Bu insanlar hiç bir filmde başrol olamaz. Lise dizilerinde gıcık öğrenci, klasik Türk dizilerinde kötü adam olabilirler ancak.. Onlar çok sıkıcı insanlardır. Hayatın tadını çıkarmak yerine çalışmayı tercih eder "enayiler".. 

Velhasılı kelam bu memlekette başarılı olmak da zengin olmak da cok eğlenceli şeyler değildir. En iyisi "fakir ama gururlu, bilmiyor ama gayretli" modunda yaşamak olsa gerek..

Yorumlar

  1. Başarı için yorum yapacağım. Ben her zaman başarı için şu sözü çok yerinde bulurum " Olgun başakların başı eğil olur".Başarılı insan kendini anlatmaya ihtiyaç duymaz bence onun adına başarısı konuşur veya başarısı herkes tarafından konuşulur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim. Benim anlatmak istediğim spontane gelişen sohbetlerle alakalı.
      Örneğin teyze sorar "oğlum bizim oğlan ygsden şu puanı aldı sen kaç puan aldın, kaçıncı oldun?" Çocuk başarılıdır iyi de bir puan almıştır soruya da cevap vermesi gerekir. O an kurduğu cümleler hava atma amaçlı kurulmasa da öyleymiş gibi anlaşılabilir.
      Bu zenginlik için de geçerli. Adam yaptığı bir yatırımdan bahseder mesela.. Ama sanki bununla övünüyor gibi anlaşılır.

      Sil
    2. Doğru haklısın bu durumda sorulan soruya cevap versen bir dert vermesen bir dert.Cevap vermeyincede yine burnu havada görünürsün :)
      İnsanları memnun etmek zor iş.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar