-33 Ne Abi?

"Tatili nerede geçireceksin?" diyenlere "Derin dondurucuda" demiştim de inanmamışlardı. Buyurun kanıtı:
-33* derece..
Peki derin dondurucuda yaşayan insanlar ne yaparlar biliyor musunuz?
Öncelikle evde buldukları ne kadar yün kazak, hırka, atkı gibi malzeme varsa hepsini üzerlerine alırlar. Yeter mi? Yetmez tabi. Ardından yün yorganın üzerine yün battaniyeyi serer, kendileri de bu karışımın içine girerler. Derin dondurucuda yaşayan insanlar bol bol çay içerler. Dışları kadar içleri de üşür bu insanların. Diğerlerinin tahayyül dahi edemeyeceği miktarlarda doğalgaz faturası öderler. Ve diğerlerinin "kış hallerine" gülerler. Kar tatillerine mesela.. Anlam dahi veremezler. Zira onlar buzdolabının meyve sebze bölümünde yaşarken bile isyan ederler. 

Derin dondurucuda yaşayan insanlar yerlerini çok severler. Bembeyazdır içerisi. Her türlü kirden arınmıştır. Bizbizedirler orada. Kimse gelmek istemez buraya. Gelen de fazla kalmak istemez zaten. O nedenle arıdır, durudur. 

Derin dondurucuda yaşayan insanlar mücadeleyi severler. Onların, hayatı mücadeledir, çünkü. Kolay kolay yılmazlar. Zorluklar karşısında pes etmezler.  Vazgeçmezler. 
Derin  dondurucuda yaşayan insanlar serttir. Sözleri, gözleri, bakışları ve hareketleri serttir. Kırmak için söylemezler aslında onların uslubu öyledir. Dövmek için el kaldırmazlar belki korkutmak için :))
Derin dondurucuda yaşayan insanların bir bakışı yeter, muhatabı yere sermeye. 

Derin dondurucuda yaşamak ağlatır bazen.. Yorar. Pes ettirir. Ama vazgeçemezsin. Bir kere girdiysen o dolaba çıkamazsın. Özlersin.

Yorumlar

  1. Gelirken biraz Erzurum getir :)
    (Yine de eski Erzurumu özlüyorum:( )

    YanıtlaSil
  2. kötü haber: sabah kahvaltıyı bahçede hırka ile yaptım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün burada da hava iyiydi. (-3'e çıktık ki bu derindorurucuya yaz geldi demektir) Belki hırkayla olmazdı ama karlar üzerinde bir mangal keyfi yapabilirdik aslında :))

      Sil
  3. Üzülme geçecek...Her kışın bir baharı var derler...Tabi soğuktan donmazsan:))))Yaz tatilinde güneye gidersen,eşitlenmiş olur.Ayrıca kışa hazırlık için şöyle bir güzel kemiklerini ısıtmış olursun.Ben denedim yazın güney cehennemin dibi gibi oluyor:)))(İnşaallah cehennem de bu kadar güzeldir:Diyecem ,ama nafile)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazın doğuya kışın batıya gidip hayatı ılık ılık yaşamak var :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar