Bana Baba Dedi


Çocuklar öğretmenlerine değişik hitap şekilleri kullanırlar bilirsiniz..
"Öğretmenim" ile başlayan bu serüven zamanla "örtmenim"e evrilir. Yaş profili ilerledikçe hitap şekli tamamen değişir ve sonunda "hocam" olursunuz. 

Yukarıda zikredilen durum normal seyirdir. Bir de benim derslerine girdiğim sınıflar var ki bu sınıflarda "hitap evrimi" çok başka ilerliyor. Başlarda bana da "öğretmenim" diyorlar. Ama bir farkla "günaydın öğretmenim" yerine "selamün aleyküm öğretmenim" :))
Sonra bana da "örtmenim" dedikleri evre başlıyor. Ve ardından "hocam" evresine geçiliyor. Buraya kadar her şey üsteki ile aynı. Fakat benim sınıflarımda evrim burada bitmiyor. İstisnasız dersine girdiğim her sınıfta "istemsiz" olarak ortaya çıkan "ADM" yani "Anne Deme Vakası" görülüyor. Sorun tam dersin en heyecanlı kısmında söz almadan bir öğrencinin derse müdahil olduğu dakikada vuku buluyor. Öğrenci cümlesini "anne" diye başlayıp, ardından yüzünü buruşturarak kafasını sağa sola sallayıp "aman şaşırdım" bakışı ile birlikte dudaklarından dökülen "işte öğretmenim" sözüyle bitiriyor. Şaşırdım öğretmenim.. Diğer öğrencilerden ise tepki gecikmiyor.. Sınıfta "Cem Yılmaz" varmış da asrın esprisini yapmış gibi, gereğinden fazla bir kahkaha tufanı.. :))

Ben bu durumun yalnızca bana özel olduğunu düşünmüyordum. Gerçi hala düşünmüyorum. Ama öğretmenler odasında durumu öğretmenlere anlatıp da size de böyle oluyor mu, diye sorduğumda olumsuz cevaplar alınca inancım sarsılmadı değil.. Üstelik benim sınıflarda vaka gittikçe ciddileşiyor. Geçenlerde bir öğrencim bana "baba" dedi.. İnanabiliyor musunuz? Bana "Baba" dedi.. :))

Sebebinin psikolojik tahlile ihtiyaç duyduğu bu klinik vakada benim etkim ne kadar bilinmez ama sosyal hayatımda da annesinin elini bırakıp "senin kızın olayım mı, bundan sonra sana anne diyeyim mi?" diye soran akraba çocuklarının da olması hastalığın ilerleyen aşamalarında olduğunu düşündürüyor. 

Sence Yaşayacak mıyım Doktor Bey!!!

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar