Yarım Kilosu Dört Lira


Hayatımın ilk çeyreğinde yaptığım pazar alışverişi, bu senenin ilk çeyreğinde yaptığım pazar alışverişine denk gelmekte..
Her çarşamba rutin Pazar yapıyorum. Bir haftalık sebze meyve ihtiyacımı karşıladığım yer olan çarşamba pazarı bana her hafta bir "hayat bilgisi" dersi veriyor..
Geçen hafta üç buçuk liraya aldığım çileğin, aynı tezgahta akşam pazarında üç liraya satıldığını görünce ilk dersimi almıştım. 
Bu hafta ise kayısı tezgahlardaki yerini almıştı. Amma ve lakin baya pahalı satılıyordu. Her tezgahta 7 Lira yazısı beni karşılıyordu. Biraz daha bekleyebilirim diye düşündüm ve onun yerine erik aldım, çilek aldım. Sonra gözüme kocaman harf ve rakamlarla "4 LİRA" yazılı kağıdın bulunduğu kayısılı tezgah ilişti. Bendeniz, Necip Fazıl'ın Sakarya Türküsü'ndeki "saf çocuğu masum Anadolu'nun" olduğumdan hemen zokayı yuttum. "Bir kilo verir misiniz" dedim. Abi sağolsun hemen paketleyip verdi. 5 liram olmadığından 10 lira uzattım "abi!!!"ye.. Abi 2 lira geri verdi bana.. Kısa bir sessizlik.. Ardından:
-Ben 10 lira verdim size!!!?
-Biliyorum.
-Para üstünü eksik verdiniz.
-Yoo vermedim.
-4 lira yazıyor burada.
-Yarım da yazıyor orada..
(Mikroskopla bakınca fark ettim, küçücük harflerle "yarım" da yazıyormuş orada.. Yarım Kilosu 4 Lira..)
-Ama bu yaptığınız sahtekarlık
-Abla dün 12 liraya sattım bunu ben..
-Bugün daha az sahtekarım diyorsun yani..  Şükredeyim istersen...

Sabahtan beri şükrediyorum :))) ya bir kilo kayısıyı sekiz değil de on iki liraya alsaydım, o zaman ne yapardım ben.. Çooook Şükür :))

(Buradan milli eğitim bakanlığına sesleniyorum, hayat bilgisi dersleri çarşamba pazarında işlensin. Eğitim sisteminde kalite beş level birden atlar)

Bu hafta okulda "hile" konusunu işleyecektim, "aldatan bizden değildir" hadisini söyleyecektim. Kopya çekmekle ilgili bir de örnek verecektim ama artık daha taze bir örneğim var. Bana 8 liraya mal olsa da..

Yorumlar

  1. Hocam hayat zor,sen daha yolun başındasın.Daha neler neler göreceksin.Hocam sen hiç gerçek altın gününe gittin mi???Bu ilk çeyrekte gitmelisin 😂😂😂😂Ben ilk güne gittiğim şoku hala atlatamadım.Senin yoksa,gel ben seni götüreyim😌(ben ilk günüme 16 yıl önce gittim etkisini sen düşün artık)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yaşadığını çok merak ettim gerçekten :)) Bir gün gelmeliyim mutlaka :))

      Sil
  2. ilk gördüğümde bende aynı tepkiyi verdim. hatta kızdım, geri bıraktım aldığımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benim de öyle yapmam gerekiyordu. Pişmanım, fakat o adam için daha orijinal şeyler düşünüyorum. Bu böyle yarım kalmayacak :))

      Sil
  3. bende müthiş kanıyorum o anda ve heyecanlanıyorum altın bulmuş gibi :)))) biraz yaklaşınca bulanıklık azalıyor gözümde ve iki katı fiyatla karşılaşıyorum bir satış tekniği aslında şimdi onlara da birşey denilmiyor ama kandırılmışlık hissi oluşuyor malesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış Tekniği mi Hile mi tartışmalı konu ama trajikomik olduğu bir gerçek :)))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar