Bütün Şifrelerimi Deşifre Etmek İstiyorum

Hey gidi eski günler hey..
Çok değil bundan on sene evvel şifre dediklerinde aklımıza sadece şifreli kanal Cine5 gelirdi. Şimdi ise hayatımızın her anı şifreli. Şifreniz yoksa siz yoksunuz!!

E-okul şifresi, Mebbis şifresi, banka kartı şifresi, e- devlet şifresi, ösym şifresi, hotmail şifresi, telefon ekran şifresi, kapı kilidi şifresi, akıllı tahta şifresi, bilgisayar şifresi, facebook, twitter, instagram ve bilimum sosyal medya şifreleri..

-Ne olucak efendim, bütün şifrelerinizi aynı yapın rahat edin. 
-O öyle olmuyor cancağızım.
Hepsinin kriterleri başka başka. Biri der illa büyük harf kullanınız öteki der sayı, işaret, büyük, küçük ne varsa ortaya karışık yapınız. Diğeri en fazla altı haneli olsun, beri ki dördü geçmesin. Ne yazarsan yaz beğenmezler. Bu çok zayıf, bu çok basit, bu kullanılamaz bu bu bu.. İnsanı dinden imandan ederler.

Mesela şöyle derler:
"Şifreniz sıralı harflerden teşekkül edemez, ilk dört hanesi doğum tarihinizi içeremez.." Bir de mütemadiyen "lütfen güvenliğiniz için belirli aralıklarla şifrenizi yenileyin" demezler mi!! İşte o an aklıma gelen bütün küfürleri şifre yapasım gelir.

Bey efendiciğim, küçük hanım, bu nasıl bir çiledir söyleyin lütfen. Her gün bir şifrenizi yanlış ya da hatalı girmek, nasıl bir zulümdür anlatın da bilelim!!!
Her gün operatöre bağlanmak, cansız varlıklarla hasbihal olmak nasıl bir duygudur. 

Bir de şu var ki yemeyin de yanında yatın "lütfen şifrenizi ikinci şahıslarla paylaşmayınız, bir yere yazmayınız" Peki ne yapayım söyleyiniz. Hangi birini aklımda tutayım. Hangi birini yalayıp yutayım. 

Yoruldum vallahi! Karar verdim, tez vakitte kendime bir şifrecibaşı temin edeceğim. Yoksa yakın zamanda kalpten gideceğim. Bu saatten sonra Tanrı'dan tek dileğim, parmak izi teknolojisinin bir an evvel hayatımızın her anında kullanılabilir olması. Bizi bu çileden kurtarmasıdır. Lütfen bu dileğime amin deyiniz ve kabul olmasını sabırla bekleyiniz :))

Yorumlar

  1. Ahaha acaba part time olarak şifrecibaşlığı mı yapsam iyi para var bence bu işte :DD

    YanıtlaSil
  2. Haaha :):(al bendende o kadar aynı dertten muzdaribim ve hiiç kusura bakmasınlar yazıyorum buna rağmen sürekli değiştirmek istedikleri için yinede şifremi unuttum! parolamı unuttum! ibaresine tıklamak zorunda kalıyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar