El Öpenleriniz Çok Olsun


İlkokuldaydım. Yaş dokuz.. İnce, narin, kibar bir öğretmenim vardı. İki beden büyük pardesü giyerdi. Pardesünün kolları ellerini dahi kapatırdı. Öğretmenler gününde elini öpmek için sıraya girmiştik. Hayatımda bu kadar yumuşak bir eli daha tutmadım zannederim hala.. Çok başka bir duyguydu bu.. Her gün karşında hayran hayran izlediğin insana dokunmak. Onun elini tutmak. Çok başka..

Bugün Miraç Kandili'ymiş.. Sabah çocuklardan öğrendim.. Çok yoğun olduğumdan mıdır, evimde televizyon olmadığından mıdır yoksa takvimlerden haberim yok geçiyor günler diye mi bilinmez kandil olduğunu fark etmememişim. Çocuklar sağ olsun her derstte üzerine basa basa hatırlattılar. Hocam oruçlu musunuz diye sorup durdular. "Malesef" deyince de muzur bir ses tonuyla "anladık" dediler. Yanlış da anlasalar düzeltmedim. Belki de öyle bilsinler istedim bilemiyorum :)) 

Bir sınıfım var beni gereğinden fazla yoran.. Çoğu zaman da üzen bir sınıfım var. Ama bugün her günün aksine çok mutlu ettiler, yüzümü güldürdü, geçmişe döndürdüler.

"Hocam" dedi birisi "Kandiliniz mübarek olsun"
-Teşekkür ederim. Senin de.
-Verin elinizi öpeyim.
-Gerek yok, öpmüş kadar oldun. Hem o kadar yaşlanmadım.
- Olsun hocam öpeyim.

Öğretmen olduğumu belki de ilk defa bu kadar içten hissettim. Çünkü sırayla gelip sarıldı, yanaklarımdan öptü ve kandilimi kutladılar. Bir erkek öğrencim bütün direnme faliyetlerime rağmen elimi öpmeyi ve alnına koymayı başardı. "Yaptım oğlum.." diye diğerlerine de hava atmaktan eksik kalmadı tabi :))

Eski günlere döndüm. İki duyguyu aynı anda yaşadım. İkisi de birbirinden ayrı heyecan ve mutluluk verici iki duygu.. Öğrencileri tarafından bu kadar güzel bir kandil kutlaması alan öğretmen olmak mı öğretmeninin elini öpmeyi başaran öğrenci olmak mı? Hangisi daha kuvvetli bir his bilemedim.

Tek bildiğim çıkarsız, samimi ve safiyane sevmek de sevilmek de çok güzel.
Hayırlı kandiller..




Yorumlar

  1. Hayirli kandiller. Ne guzel bir duygudur degil mi ogretmenin elini opmek. Cok sanslisin guzel anilar biriktiyorsun hayatina dair Ilerde gururla anlatabilecegin. Okul anilarini yaziyorsun ya severek okuyorum ben onlari ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir duyguydu. Beğendiğine sevindim :)) Yazmaya devam madem..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar