Allah'a İsyan Edilen Şarkılar


Bir Kur'an dersi nasıl Aleyna Tilki'nin şarkısına bağlanabilir?
Eğer dersi ergenlere veriyorsanız çok zorlanmayacağınızı söyleyebilirim. 

Kâf harfinin mahrecini anlatıyorum. "Kâğıt de kızım" diyorum. "Kağıt" diyor. "Kâzım" de diyorum "Kazım" diyor. Ne yaparsam yapayım Kâf harfini Kaf olmaktan kurtaramıyorum. Tekrar ediyorum:
Kâ..ğıt  Kâ..ğıt

Bir öğrenci "Kâğıt kesiğinden daha çok çok acıtır" diye bir şarkıyı mırıldıyor, harf saklandığı yerden oracıkta çıkıyor. Çocuk ardından "tövbe tövbe" demeyi de ihmal etmiyor tabi  :)

Ardından Temel Dini Bilgiler dersine giriyorum. "Hocam" diyor bir öğrenci, "ben şöyle şöyle bir şey duydum, şu şöyleymiş de böyleymiş, doğru mu?" "Yavrum" diyorum "Eğer bir soru soracaksan Kur'an ve Sünnet çerçevesinde olsun, mışlı mişli olmasın" "Yani bana mış mış la miş miş le gelme" Arka sıralardan bir öğrenci başlıyor "mış mış mış da miş miş miş" diye bir şeyler mırıldanmaya.. 

Yeni neslin şarkı repertuarı bu denli geniş olunca mevzu ister istemez "Müzik dinlemek günah mı?" ya bağlanıyor. Bu sorunun çok basit bir cevabı bulunuyor elbette. İçeriğinde isyan, şirk gibi ögeler barındırmayan müzikleri dinlemek ya da söylemek haram değildir,
en kötü ihtimalle mekruh denilebilir. O da çok zorlarsak..

Mesele bunun ardından başlıyor, Peki hangi şarkılarda isyan ve şirk ögeleri bulunuyor? Hangi şarkıda bulunmuyor desek daha kolay bir sonuca ulaşırız şüphesiz. Yine de böyle bir liste yapmak lazım sevabına. Youtube'da gezinirken Nihat Doğan'ın bir videosuna rastladım, o da bu konunun altını çizmiş bugün. Sümme haşa dinden çıkarsınız aman dikkat demiş. Son zamanlardaki yorumlarına ve konuşmalarına bakınca Dosta doğru programından Nihat Hatipoğlu'nu alıp Nihat Doğan'ı koysalar daha çok reyting getirir diye düşünmekten kendimi alamadım doğrusu. 

Sözün özü madem bu konu gündeme geldi bir başka yazımda sizin için içerisinde şirk ve isyan barındıran şarkıları derlemek istiyorum. 
Bilinçli Müslüman olmak şart :))

Yorumlar

  1. konuyla çok alakalı bir yorum olmayacak canım ama kanayan yarama parmak bastın napayım :)yazının başında verdiğin "kâğıt" "kâzım" örneklerini senelerdir herkese anlatmak zorunda kalıyorum NEDEN??? Çünkü benim adımda da var :( tabi beyhude bir uğraş maalesef gençler KAĞIT diyor birde ne fark eder hocam diyorlar bende tamam o zaman " MART AYINDA GÖKDEN KÂR YAĞDI, YOLLARI KAPATTI" diyorum!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar