Kitap Notları- 2017

Blogların kitap tanıtım yazılarını takip etmeyi seviyorum. Bir kitap herkes için farklı şeyler ifade eder. Adı aynı olsa da okunan kitap farklıdır aslında. Hep bir kitap arkadaşım olsun isterim. Aynı kitabı okuyup farklı şeyler anlasak, sonra anladıklarımızı birbirimize anlatsak.. Fakat mevcut çağda Facebook arkadaşlığının ötesini hayal delilikle eş değer. 

2016 yılında bolca kitap okudum elhamdülillah. Belki de çok uzun zamandan sonra bağımsız olarak bu kadar çok kitap okudum. Her biri ayrı telden çalan kitaplardı bunlar. Tam bu esnada çalışma masamın üzerindeki kitaplara bir göz gezdirdim de Tarih, Psikoloji, Deneme, Otobiyografi, Roman olmak üzere bir çok türde eser okumuşum. 

Çook geçmişten gelen bir adetim vardır. Okuduğum kitaplarda beni etkileyen yerlerin altını çizer, sonra onları "Kitap Defteri"me yazarım. Kitap defterimde her sayfa okuduğum bir kitaba aittir. Bir sayfada okuduğum kitabın adı, yazarı, içeriği, okunduğu tarih ve kitaptan alıntıladığım cümleler yer alır.

Bu yazımda bu sene okuduğum kitaplar ve onlardan alıntıladığım birer cümle paylaşmak istedim. Bakalım benim ilgimi çeken cümleler sizi de benim kadar etkileyecek mi?

1. Kitap: Müslümanca Yaşamak/ Rasim Özdenören

"Hikmetle bakan göz için, harikanın ötesindeki harikayı gizleyen perde de bir harika iken, hikmetsiz göze her harika bir perdedir"

2. Kitap: Gandi/ Gandi

"Tanrı ile dost olmak isteyen ya yalnız kalmalı ya da herkesi kucaklamalıdır"

3. Kitap: Sarayın Kutsalları/Talha Uğurluel

Şerefü'l Mekan Bi'l Mekin (Mekanı şereflendiren o mekanın sahibidir)

4. İslami Hareket Öncüleri/Hayrettin Karaman

"İslam güneşi asla batmaz, bir ufuktan çekilirken diğerinde yükselir"

5. Fatih Sultan Mehmet/ Yavuz Bahadıroğlu

"Ölüm bir Tebdil-i Mekandır. Tebdil-i Mekanda ferahlık vardır"

6. Puslu Kıtalar Atlası/ İhsan Oktay Anar

Bu kitapta hiç bir satırın altını çizmedim çünkü... 
Çünkü bu kitap "sanat filmi" gibiydi. 


Bugünlük bu kadar yeter, arasıra bu tarz yazılar yazmayı düşünüyorum. Şimdilik Allah'a emanet :))

Yorumlar

  1. Kitap defteri fikri çok hoş gerçekten ben de yapmak istiyorum umarım bu tip yazılarının devamı en kısa sürede gelir beğenerek okudum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim. Yazmaya devam edeceğim inşallah. Kitap Defteri'ni hiç düşünmeyin hemen yapın. Geriye dönüp yazdıklarınızı okuduğunuzda aynı kitapları yeniden okumuş gibi oluyorsunuz. Bir hazine gibi düşünün, her daim bir birbirinden değerli cümleler biriktirdiğiniz..

      Sil
  2. Bende çok beğendim semavicim hem bu tür yazılar yazma fikrini hemde kitap defteri fikrini umarım en kısa zamanda ders kitaplarından kafamı kaldırıp kendi istediğim kitapları okuma devresine geçebilirim işte o zaman bu fikri uygulayacağım inşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, inşallah o günler de gelecek biraz sabır :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar